De Verborgen Universiteit 2: Het Levende Labyrinth

Soms heb je als lezer het geluk om een boek te vinden dat perfect voor jou is. Voor mij is Het Levende Labyrint zo’n boek. Het heeft alles wat ik maar kan wensen: zowel het verhaal als de schrijfstijl en de personages zijn bijzonder boeiend, origineel en intrigerend.

Het verhaal: wat voorafging
Alexa Westerhof krijgt een studiebeurs om aan een kleine universiteit in Londen te studeren. Deze universiteit blijkt een geheim gedeelte te hebben waar alleen mensen met magische krachten studeren. Alexa blijkt zelf ook over magische krachten te beschikken en gaat naast haar gewone lessen ook allerlei lessen magie volgen. Tot haar grote vreugde ontmoet ze op de universiteit haar jeugdvriend Sander, die ook een magi blijkt te zijn.
Ze hoort van het hoofd van de universiteit, professor Jones, dat Richard Grenville haar tot nu toe onbekende vader is en dat deze ook aan de verborgen universiteit gestudeerd heeft. Twintig jaar geleden is hij, samen met zijn tweelingzus en vriend Daniel Fenrick, bij een auto-ongeluk om het leven gekomen.

Lees verder op FantasyWereld.

Labels: ,