Debuut roman van Rosa Miller

Deze week kreeg ik een berichtje van de Rosa Miller, schrijfster van "Scott Bloom en de Dochters van Chenchen". Haar debuut komt 20 oktober uit en het lijkt me zeker een interessant boek dat op mijn (veel te lange) te lezen boekenlijst gaat komen.

Hieronder volgt de covertekst:

Scott Bloom en de Dochters van Chenchen
Echte en minder echt liefde, tegen het decor van de Chinese een-kindpolitiek, de krijgsleer van Sun Tzu, en een apocalyptische ondergang -niet van de wereld, maar van de menselijke waardigheid.

Scott Bloom is een zachtaardige Engelsman, op zoek naar echte liefde. Als hij tijdens een lezing verliefd wordt op Jo-Ann Wei, volgt hij haar naar Beijing.

Jo-Ann, opgegroeid in een weeshuis voor ongewenste meisjes, houdt verborgen dat ze betrokken is bij een reeks van vijandige bedrijfsovernames, daarbij geleid door de wijsheden van krijgsheer Sun Tzu. Zonder dat Scott het beseft, schakelt ze hem in bij de overname van een multinational waar ze zelf niet binnenkomt.

Scott komt terecht in een duistere en meedogenloze wereld. Morele grenzen worden overschreden en de menselijke waardigheid is tot op de bodem uitgehold.

Waarom is een intelligente vrouw niet in staat om zelf beslissingen te nemen, en gehoor te geven aan haar verlangen naar liefde? Waarom wordt een gedisciplineerde vrouw verleid tot een oncontroleerbaar kat-en-muisspel, dat haar fataal wordt? Waarom bezwijkt een zakenman met een wereldwijd imperium na een poging tot afpersing? En waarom wordt een beeldschone, naar seks hunkerende vrouw, keer op keer afgewezen?

Scott, blind voor het verraad en de indoctrinatie om hem heen, wordt door Jo-Ann aan de kant gezet. Als Scotts eigen donkere kant boven komt, gaan zijn ogen open.

Niet zomaar een spannend verhaal, maar een denderende achtbaan van emoties.

Labels: