Start Blogtournee Vuurproef

14 januari 2014 verschijnt Vuurproef , het debuut van Carina van Leeuwen en deel één van de nieuwe serie Unit Plaats Delict.
Carina van Leeuwen is zelf forensisch expert bij de Amsterdamse politie. Vuurproef is een CSI-roman gebaseerd op haar werk. Het boek speelt zich af in de wereld van forensisch rechercheur Renee Spaan van het Haagse politiebureau Donumstraat.

Dit is de tekst op de achterflap van het boek:
Forensisch rechercheur Renee Spaan houdt van haar werk, maar sinds haar levenspartner zelfmoord pleegde, houdt de dood haar regelmatig uit haar slaap. Een nieuwe zaak bezorgt haar nog meer kopzorgen: ze moet het lijk van een onbekende man identificeren die op een Haags rangeerterrein is doodgeschoten en in brand gestoken. Het onderzoek voert Renee en haar team vervolgens naar een verlaten villa, waar ze behalve kogelhulzen iets veel gruwelijkers vinden.....

De verbrande man blijkt al gauw een vermiste Haagse crimineel te zijn, en het lijk in het huis dat van zijn ex-vriendin, maar daarmee begint het pas. Wie doode wie, en waarom? Er is nauwelijks personeel om alle onderzoeken uit te voeren, haar eigen chef en de Officier van Justitie werken niet mee en veel sporen lopen dood. Regelmatig blaast ze stoom af: overdag met hardlopen, 's avonds door bij het eethuisje van haar tantes Dora en Tilly aan te waaien, en 's nachts door woedend haar eigen huisraad kort en klein te slaan. Wanneer komt alles weer goed?

Van 14 januari t/m 29 januari verschijnt er iedere dag een blog over Vuurproef. Alle bloggers hebben het boek al mogen lezen en een vraag gesteld aan Carina van Leeuwen die ze in hun blog gaan verwerken.
Alle vragen en antwoorden gaan later 1 groot online interview vormen.
Mustread.nl bijt 14 januari de spits af en de blogtour van Not Just Any Book wordt op 29 januari afgesloten door nationaleboekenblog.nl

De bijdrage op mijn blog verschijnt 17 januari.

Voor een lijst met alle deelnemers zie Not Just Any Book.

Labels: