Boekpresentaties

In maart zijn er een aantal boekpresentatie's / lezingen waar ik naar toe ga en waar ik daarna op mijn blog iets over ga schrijven.

De eerste is al op zondag 2 maart aanstaande. Bij Paagman in Den Haag wordt Roel Janssen geïnterviewd door toneelregisseur Johan Doesburg naar aanleiding van zijn nieuwe boek Fout Goud.

Fout Goud is fictie gebaseerd op historische feiten. Het gaat over de grootste goudroof uit de Nederlandse geschiedenis: de roof door de nazi's van het goud van
De Nederlandse Bank tijdens de bezetting. Meer dan de helft is nooit teruggekomen en ligt nog altijd in Zwitserland.

Op 4 maart is de boekpresentatie van "De Top", het nieuwe boek van Monique Koemans.

De top is een hyperactuele thriller van Monique Koemans, schrijver, criminoloog en historicus. In de aanloop naar de Nuclear Security Summit worden in Den Haag veiligheids-maatregelen genomen: hele wijken worden afgesloten en scholen gaan dicht. De hofstad is het toneel van de grootste top die ooit in Nederland is georganiseerd. Dreiging is overal maar nergens worden aanwijzingen concreet.
Ondertussen is Myrthe, een keurige Haagse moeder, door de Mossad opnieuw geactiveerd: ze krijgt een opdracht die ze niet kan weerstaan. Hoe dieper ze in haar klus verwikkeld raakt, hoe meer ze zich afvraagt of ze niet te veel geheimen heeft. En dan blijkt dat behalve de wereldvrede ook haar eigen leven ernstig gevaar loopt.

16 maart ga ik naar de boekpresentatie van "Alea", het debuut boek van Ria Schopman.

Alea is een sfeervolle psychologische roman over beeldend kunstenaar Odiel die na meerdere confrontaties met de dood probeert haar angst te overwinnen en haar verdriet te verwerken. Als zij na haar moeder en broer ook nog haar vader verliest, besluit ze haar jachtig bestaan te verruilen voor een periode van bezinning op een dunbevolkt Schots eiland. Zij hoopt dat de stilte haar zal helpen de inzichten waar ze naar op zoek is te vinden.
Haar vlucht neemt een verrassende wending als zij daar de verhalen hoort over Alea, een ziek meisje dat al jarenlang door haar moeder opgesloten zou zijn.
De dorpelingen zijn er van overtuigd dat Alea alleen in haar moeders hoofd bestaat. Vastbesloten gaat Odiel echter op onderzoek uit. Dan blijkt dat voor mensen die het verleden niet kunnen laten rusten, op dit eiland het gevaar voortdurend op de loer ligt.
Zal de vrouw erin slagen de situatie op het eiland te redden, of redt deze zaak haar?

En als laatste in maart is de boekpresentatie van "De vrouwenfluisteraar en 48 andere verhalen" van Theo van Rijn.

De presentatie van het nieuwe boek van Linda Jansma op 22 maart moet ik helaas missen. Wel voor een leuke reden, ik ga naar een 40-jarig huwelijksfeest.

Genoeg dus om naar uit te zien en hopelijk leuke verslagen over te gaan schrijven.


Labels: