Boekpresentatie: Het midden van Nergens

Yvonne Deinert presenteerde vandaag haar Young Adult boek Het midden van nergens.
Jeroen en ik waren aanwezig bij deze gezellige en sfeervolle boekpresentatie. Het boek heb ik al mogen lezen, de recensie staat ondertussen op mijn blog.

Theo van Rijn, de uitgever van LetterRijn opende de presentatie. Hij vertelde dat de eerste recensies van het boek erg lovend zijn. Dat verbaast me niets want zelf ben ik ook erg enthousiast over het boek. Yvonne kreeg van hem een schilderij van de cover van haar boek waar ze duidelijk erg blij mee was.
Daarna kwam Yvonne zelf aan het woord.
Ze startte met de openingszinnen uit haar boek. Aan de hand van foto's vertelde ze over het ontstaan van het boek, haar inspiratie bronnen en over het schrijfproces. In het kort gezegd bestaat het schrijven van een boek uit puzzelen, schrijven en schrappen, heel, heel veel schrappen...
Yvonne vertelde ook over het amulet dat in haar boek een erg belangrijke rol speelt. Ze wilde heel graag voor zichzelf de amulet uit het boek kopen. Stad en land heeft ze hiervoor afgezocht tot ze uiteindelijk in Delft het perfecte exemplaar vond. Natuurlijk droeg Yvonne vandaag dit mooie sieraad.

Ook toonde ze de trailer van het boek die door 3 studenten van de Haagse Hogeschool gemaakt is.

Tussendoor werden drie nummers van de Spotify list, die bij het boek zit, live ten gehore gebracht. Op deze lijst staat muziek die aansluit bij de gebeurtenissen in het boek.

Het eerste exemplaar van Het midden van nergens werd aangeboden aan Benny Lindelauf, auteur en schrijfdocent van Yvonne.
Op een leuke en warme manier bedankte hij Yvonne. Hij was duidelijk trots en stelde "Hier staat een schrijver".

Als laatste bedankte een stralende Yvonne een aantal mensen met een mooie bos bloemen.

Na de presentatie stond de koffie en thee klaar en was er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren.

Labels: ,