Ik ben gek op draken

Draken vind ik prachtige en fascinerende wezens. In het Fantasy genre lees ik dan ook graag boeken waarin draken een belangrijke rol spelen, zoals bijvoorbeeld de draak Saphira in de serie van Christopher Paolini.

Niet voor niets heb ik onlangs op de Elf Fair het boek Drakenbloed van Pepper Kay gekocht. Een boek waar ik erg benieuwd naar ben, omdat het verhaal op de achterflap me erg aanspreekt en ik een eerder boek van de de auteur met plezier gelezen heb.

Het bloed van de draak is heet als vuur en dringt via de snee die de nagel heeft veroorzaakt Tesss lichaam binnen. Ze voelt hoe het vuur zich als een koortsaanval door haar hele lijf verspreidt.
De tekst op de achterflap
De confrontatie met de draak vormt het begin van een reeks gebeurtenissen waar Tessa geen invloed op heeft. Ze komt terecht in een andere wereld. Een wereld met magie. De mensen die ze daar ontmoet, proberen haar een taak op te dringen. Iets waar Tessa niets van wil weten. Het enige wat zij wil, is naar huis om haar leven als archeologe weer op te pakken.


Gaandeweg wordt het Tessa echter duidelijk dat ze geen keus heeft. Er is geen weg terug.
Ze wordt in een bepaalde richting gedwongen en zal de strijd moeten aangaan. Een strijd op leven en dood.

Ook in 'Zij Die Hoort', het eerste deel van de trilogie Drägan Duma, van Patty van Delft, spelen draken een belangrijke rol. Deze serie is gericht op een breed publiek maar met name op jong volwassenen.
Dit boek mag ik, tot vreugde van mijn zoon die ook gek op draken, is recenseren voor Celtica Publishing.

Op zaterdag 17 mei heeft Patty van Delft een signeersessie bij de Bruna in Rijswijk, ik mag dan persoonlijk mijn exemplaar op gaan halen bij Patty. Natuurlijk vraag ik haar dan of ze het boek voor me wil signeren. De foto's hiervan komen op mijn blog samen met de vragen die ik aan Patty mocht stellen.

Deel 1 van Drägan Duma
In de nacht van haar zestiende verjaardag schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten de schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt gaat ze ernaar toe en ontmoet de drakenridder Jordian uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.
Jill blijkt voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot drakenridder.
Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten?

Deze twee drakenboeken staan dus de komende tijd op mijn leeslijst. Ik heb er zin in.

Labels: