Verwacht: Hysteria

Op 7 juni is de presentatie van de nieuwe thriller Hysteria van Dinie Bell.
De presentatie van Hysteria vindt plaats op 7 juni van 16.00u. tot 18.00u., bij boekhandel van Piere, Nieuwe Emmasingel 44 in Eindhoven. Tijdens de presentatie vertelt Dinie iets over het verhaal van Hysteria en is er ook gelegenheid het boek te kopen en door haar te laten signeren.

Van auteur Dinie Bell kreeg ik alvast de volgende informatie over het boek.

In en rondom het gezin van Trees en Huib Verbeek vinden talrijke, soms onverklaarbare, verschrikkingen plaats.
Op het moment dat Huib op het punt staat een eind te maken aan zijn huwelijk, omdat zijn echtgenote er een intieme relatie op na houdt met zijn beste vriend Ben, overlijdt zijn jongste dochter. De doodsoorzaak luidt 'wiegendood', maar is dat wel de juiste diagnose?
Huib kan het niet over zijn hart verkrijgen zijn gezin in de steek te laten op een moment dat hij het hardst nodig is. Hij blijft, maar als blijkt dat Trees, ondanks haar verzekering dat het over is met Ben, toch op de oude voet is doorgegaan, besluit Huib haar alsnog te verlaten. Kort na zijn vertrek, houdt ook Ben het voor gezien en Trees blijft in haar eentje achter met vier dochters.


Wanneer Trees na verloop van tijd een nieuwe liefde ontmoet, heeft oudste dochter Katja, die niets leuker vindt dan anderen schade berokkenen, er grote bezwaren tegen dat zij met hem in het huwelijk treedt. Haar zusjes, de ingetogen Tanja, die geobsedeerd is door het katholieke geloof, Carla, fel en met een groot gevoel voor rechtvaardigheid en verlegen Sarah, het tweelingzusje van de overleden Hannah, hebben geen moeite met hun toekomstige stiefvader.
Trees en Edwin krijgen een dochter, Anna. Is het toeval dat ook zij overlijdt aan wiegendood?
Moeder Trees, kapot van verdriet, kan na deze tragedie het leven niet meer aan en verandert in een zombie. Edwin doet wat hij kan om de zaken voor zijn gezin in goede banen te leiden, maar wanneer hij een catastrofale fout maakt, beginnen de dingen hem boven het hoofd te groeien. Uiteindelijk neemt hij een beslissing die hem duur kan komen te staan.
Jaren later, als de zusjes volwassen zijn en de liefdes van hun leven hebben ontmoet, zijn de moeilijkheden nog niet voorbij. Integendeel.

Het verhaal van ‘Hysteria’ wordt afwisselend door een van de zussen, die ieder een eigen kijk op de geschiedenis hebben, verteld. Maar er is ook een anoniem persoon, met een eigen visie, die iets kwijt wil over de gruwelijkheden die plaatsvinden.

De proloog kun je lezen op de website van de schrijfster: www.auteurdiniebell.123website.nl of klik op deze directe link naar de proloog

Labels: