Gelezen: Poppenhuis

Natuurlijk gaat het bij een boek om de inhoud. Maar toch kan ik ook erg genieten van een mooie cover en een prettig leesbare lay-out. Poppenhuis van David Hewson heeft allebei en dit heeft zeker bijgedragen aan een fijne leeservaring.
David Hewson heeft al zo'n vijftien succesvolle thrillers op zijn naam staan, waaronder de populaire serie De Killing. Voor het schrijven van Poppenhuis heeft Hewson veel tijd in Amsterdam doorgebracht. En niet voor niets want hij weet de sfeer en het beeld van Amsterdam in zijn boek goed op te roepen. Je kunt deze stad als het ware voor je zien tijdens het lezen.
Voor mij was dit de eerste kennismaking met het werk van deze auteur en die is me prima bevallen. Momenteel werkt hij aan een vervolg, een boek dat ik zeker zal gaan lezen.

Fijne mix van spanning en menselijke verhalen...
Poppenhuis leest vlot en prettig. Al na een paar pagina's zit je helemaal in het verhaal. Het is een boek om bij te ontspannen en heerlijk op te gaan in de verhaallijnen. Zo volg je onder andere een politicus met een verborgen agenda, leiders van strijdende bendes, een gewetenloze advocaat. En natuurlijk de politie met in de hoofdrollen de onervaren Laura en de door ervaren en door verdriet getekende Pieter Vos. Deze combinatie van twee verschillende mensen die samenwerken is niet heel origineel maar wordt in dit boek erg goed uitgewerkt. De auteur weet op korte en bondige manier deze personages levendig en geloofwaardig neer te zetten. Wat mij betreft had dat wel wat meer gemogen en wat minder over andere personages.
In het boek lopen meerdere verhaallijnen door elkaar en lees je over veel verschillende personages. Toch blijft het verhaal duidelijk te volgen en weet de auteur op het einde alles goed samen te brengen. Het is een fijne mix van spanning, menselijke verhalen en zo nu en dan een tikje humor.


Achterflap
Sinds zijn tienerdochter Anneliese spoorloos verdween, is Pieter Vos een gebroken man. Daarvoor maakte hij naam bij de Amsterdamse politie, nu leeft hij teruggetrokken op een woonboot. Totdat de jonge rechercheur Laura Bakker hem wijst op een nieuwe vermissing met dezelfde kenmerken als de verdwijning van zijn dochter.

Het slachtoffer is Katja Prins, de dochter van een politicus met een eigen agenda. Met de provinciale maar intrigerende Laura stort Vos zich op de zaak. Ze ontdekken oude geheimen die al snel bloederige gevolgen krijgen. Vos houdt echter obsessief vol, in de hoop op een aanwijzing naar het lot van zijn dochter.

Boekgegevens
Titel:Poppenhuis
Auteur:David Hewson
Uitgever:Boekerij
Verschenen:Mei 2014
ISBN:9789022568002

Labels: