Winactie 12 jaar Slaaf

Deze keer mag ik van uitgeverij Atlas Contact een boek weggeven ter ere van het één-jarige bestaan van Connie's Boekenblog.

Ik mocht zelf een boek uitzoeken om te verloten. En dat was best nog lastig om te doen, er waren meerdere boeken die ik zelf graag wil lezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een boek dat waarschijnlijk veel mensen graag willen lezen.
De keuze is gevallen op 12 jaar Slaaf van Solomon Northup

Solomon Northup, in 1808 als vrij man geboren in New York, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf.
Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden, altijd in de hoop zijn vrijheid terug te winnen. In 1853 komt Northup eindelijk vrij. In datzelfde jaar verschijnt 12 jaar slaaf, zijn eigen aangrijpende relaas van zijn gevangenschap in een van de donkerste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Het boek slaat direct in als een bom en opent vele Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem.

12 Years a Slave is verfilmd door de Britse filmmaker Steve McQueen en werd geproduceerd door onder anderen Brad Pitt. De film won de Golden Globe voor Beste Film en is genomineerd voor negen Oscars, waaronder die voor Beste Film. Het boek verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling.

Met een voorwoord van Steve McQueen en een inleiding van Bianca Stigter


Winactie
Je kunt dit boek en een handgemaakte boekenlegger winnen door onder dit artikel te reageren op mijn Boekenblog. Of door een reactie achter te laten op de Facebook pagina van Connie's Boekenblog.
Om mee te doen kun je tot en met 27 september reageren.
Wanneer de winnaar bekend is gemaakt heb je één week om te reageren anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Veel Succes  

Labels: