Boekpresentatie Schrijven Kreng

Schrijven Kreng, het nieuwe boek van Lisette Jonkman, werd vandaag feestelijk gepresenteerd bij uitgever Luitingh-Sijthoff in Amsterdam. Samen met dochter Kelly (die samen met mij Lisette interviewde in augustus) en Jeroen ging ik hier vandaag naar toe. We werden gastvrij ontvangen met koffie en speciaal gebak met de cover van Schrijven Kreng er op.

In het persbericht over het boek is o.a. het volgende te lezen:
Voor iedereen die bruist van de ideeën, maar bang is voor de knipperende cursor 
Je wilt een romantisch, grappig en meeslepend verhaal schrijven, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Of misschien zit je vast in het midden van een verhaal? Om je verder te helpen deelt schrijfster Lisette Jonkman haar tips, blunders en misstappen met je. Met dit boek wil je nog maar één ding: verder met dat Manuscript.

Aan familie, vrienden en boekbloggers gaf Lisette een presentatie / workshop over haar boek Schrijven Kreng.
Zonder moeite wist ze iedereen te boeien en vermaken, want het was niet alleen interessant en leerzaam wat Lisette vertelde. Het geheel werd met de nodige humor gebracht en verteld.
We kregen EHVS oftewel Eerste Hulp Voor Schrijvers. Lisette gaf 10 belangrijke tips voor aankomende schrijvers. Nuttige tips die ook in het boek te vinden zijn, zoals schrijf wat je zelf wil lezen en maak het de hoofdpersoon lastig.
Tussendoor kregen we twee keer een kleine schrijfopdracht, waarna er een aantal voorgelezen werden.

Na de workshop vertelde Lisette dat ze het boek heeft opgedragen aan haar ouders omdat die haar altijd gesteund hebben. De moeder van Lisette kwam daarna aan het woord en wist met humor en warmte over het schrijven van haar dochter te vertellen. Zo hoorden we ook nog wat inside informatie over de belevenissen van Lisette als klein meisje. Het was duidelijk dat deze moeder trots op haar dochter was en dat was mooi om te zien.

Vervolgens was er een gezellige borrel en nam Lisette uitgebreid de tijd om met iedereen een praatje te maken. Ik kreeg een leuke tas en een recensie exemplaar van Schrijven Kreng, die door Lisette gesigneerd werd. Thuis ontdekte ik dat er ook een huiswerkopdracht van de workshop in de tas zat. Heel grappig wordt hierin beschreven dat Lisette niet voor niets heeft staan kletsen en dat het tijd is om iets terug te doen. De opdracht is een mooie eerste oefening om aan het schrijven te slaan en kan opgestuurd worden naar de uitgever. Geweldig toch?

Mijn recensie moet natuurlijk nog komen maar mijn eerste indruk is heel positief. Het boek ziet er mooi en uitnodigend uit en ik heb echt zin om het te gaan lezen.

Labels: ,