Gelezen: Het hart van een vrouw

Hartverwarmend en ontroerend
Ieder maand lees en bespreek ik één van de boeken van mijn Elly's Choice abonnement. Net als vorige maand koos ik dit keer een romantisch boek van een schrijfster waar ik al veel over gehoord had: Het hart van een vrouw van Cathy Kelly. Deze auteur was me al meerdere keren aangeraden om eens te gaan lezen en er staan zelfs al twee boeken van haar in mijn boekenkast. Toch had ik nog niets van haar gelezen, een goede gelegenheid dus om het boek op mijn e-reader te zetten en kennis te gaan maken met het werk van Cathy Kelly.
Dat smaken verschillen bleek wel uit mijn keuze van vorige maand toen ik Alles is zoals het zou moeten zijn van Daphne Deckers las. Het boek sprak mij echt niet aan terwijl veel lezers juist heel enthousiast waren over het boek.

Aanrader
Deze keer was ik helemaal eens met de aanbevelingen voor dit boek. Het is een heerlijk feel good boek. Zeker een aanrader!
De schrijfstijl is vlot en sprankelend en het leest heel ontspannen. Later in het boek is er tussen een aantal personages een email uitwissing i.v.m. een bruiloft. Dit past goed bij de sfeer van het boek en is leuk om te lezen. Er gebeurt van alles door elkaar met al dat heen en weer mailen, maar omdat je op dit punt in het boek de personages en hun achtergronden al kent is het prima te volgen.

De start is een romantische proloog zonder dat je als lezer weet over wie het gaat. In de rest van het boek wordt zo nu en dan een hint gegeven over welke personages het gaat.
Daarna worden de personages voorgesteld en dat zijn er behoorlijk veel. Gelukkig gaat dit geleidelijk en krijg je zo de kans om iedereen te leren kennen. Je volgt vrouwen, mannen, tieners en mensen die tegen hun pensioen aan zitten. Ze hebben allemaal direct of indirect met elkaar en met de bruiloft van Kathy en Michael te maken.
Zo is er Leila, de beste vriendin van Kathy, die werkt in de filmindustrie en daar de meest vreemde dingen mee maakt. Ze heeft een topbaan maar privé is haar leven een puinhoop. Haar man is er vandoor, haar moeder ligt in het ziekenhuis en haar zus is kwaad op haar. Via Susie, de zus van Leila, krijgt de lezer de andere kant van het verhaal te horen. Je maakt ook kennis met Devlin de knappe baas van Leila en de ouders van de bruidegom. En zo komen er nog veel meer personages voorbij, ieder met hun eigen verhaal en op een of andere manier allemaal met elkaar verbonden.

In het eerste deel van het boek zijn het wel erg veel personages die je leert kennen. Het is leuk om over ze te lezen want de schrijfstijl is prettig en de personages weten je te boeien. Het leest lekker ontspannen. Niet spectaculair maar zeker de moeite.
Wanneer je verder in het boek komt en de verschillende personen leert kennen en de onderlinge relaties kent wordt je als lezer helemaal meegetrokken in het verhaal. Het boek is nu nog maar moeilijk weg te leggen, omdat het meeslepend en hartverwarmend is. De gebeurtenissen zijn wisselend grappig, ontroerend, aangrijpend en soms ook heel herkenbaar.

Dit boek is echt een aanrader. Alles wat het hart van een vrouw kan raken komt aan bod in dit boek.
Van haat en nijd in families, liefde tussen zussen, tienerliefdes, vechtscheidingen, prille liefde, moederliefde en...


Boekbeschrijving Elly's Choice

Michael en Katy gaan trouwen - beide families en alle vrienden in de Ierse stad Bridgefort kijken opgewonden uit naar het feest. Maar er zijn drie vrouwen die worstelen met verborgen gevoelens. Leila, Katys beste vriendin, heeft een succesvolle muziekcarrière. Met haar zelfverzekerde uitstraling probeert ze haar stukgelopen huwelijk te vergeten. Grace, Michaels moeder, is al vijftien jaar gescheiden. Toch twijfelt ze nog steeds over de beslissingen die ze destijds heeft genomen. En Vonnie, eigenaresse van Natural Cake, stort zich met hart en ziel op de bruidstaart om zo haar eigen verdriet achter zich te laten en haar nieuwe relatie een kans te geven voor zichzelf maar ook voor haar jonge zoon. Met haar opmerkzame en warme blik beschrijft Cathy Kelly de levens van drie moderne vrouwen. Haar roman over vriendschap, relaties en hartsgeheimen, in een altijd fascinerende Ierse setting, sprankelt en inspireert. `Alsof je lekker met je vriendinnen zit te kletsen.
Marian Keyes Cathy Kelly, bestsellerauteur van onder andere Speciaal voor jou, Dan komt alles goed en Het huis aan het plein, was journaliste voordat ze romans begon te schrijven. Haar werk, geïnspireerd op de boeken van Maeve Binchy, wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven.Cathy Kelly is Ierlands ambassadeur voor UNICEF. Ze woont met haar gezin in Wicklow, Ierland.


Boekgegevens
Titel:Het hart van een vrouw
Auteur:Cathy Kelly
Uitgever:Overamstel
Verschenen:ebook 2014
ISBN:9789044344929

Labels: ,