Gelezen: Sevenster, De laatste Wachter boek 1

Sevenster is een boek dat je niet weg kunt leggen, het moet uit...
Toen ik werd gevraagd om mee te doen aan de blogtour van Wolfsbloed zag ik dat direct zitten want het boek sprak me erg aan. Wolfsbloed is echter het tweede deel van de serie De laatste Wachter van Alexandra Penryhn Lowe. Om te beginnen in een tweede deel zag ik niet zitten. Dan mis je als lezer toch te veel. De oplossing was makkelijk, ik ging eerst het eerste deel lezen en zou daarna voor de blogtour een recensie van het tweede deel schrijven. Uiteindelijk werden de plannen nog iets veranderd omdat ik voor de blogtour Alexandra mocht interviewen en flink wat vragen mocht stellen Geen recensie maar een interview, waar ze leuke antwoorden op heeft gegeven. Zeker de moeite om te lezen. (Deze komt 29 maart op mijn blog...) Om toch iets te laten weten over wat ik van de boeken vind heb ik van Wolfsbloed (Ook 29 maart op mijn blog) en van Sevenster een korte leeservaring geschreven.Spannende Start
Sevenster weet vanaf de eerste pagina je aandacht vast te pakken. Al in het begin krijg je wat informatie over Eveline die je nieuwsgierig maakt. Bovendien begint het boek spannend en een beetje griezelig. Eveline en haar vrienden spelen op een feest het spel Truth or Dare. Wanneer ze haar Dare opdracht niet uitvoert krijgt Eveline een nieuwe opdracht. Ze moet proberen geesten op te roepen en ze durft niet weer te weigeren.
Vanaf dat moment verandert haar leven voorgoed en zal niets meer hetzelfde zijn.
Als lezer maak je samen met Eveline mee hoe ze ontdekt dat ze geesten kan zien en dat ze een Wachter is. Terwijl ze ondertussen eigenlijk veel liever, net als haar beste vriendin Cleo, een gewone tiener wil zijn.

Goede opbouw
Eveline ontdekt stap voor stap meer en heeft het er niet makkelijk mee. Ze heeft heel veel vragen en lijkt maar geen antwoorden te krijgen. Elke keer als ze dacht dat ze doorhad hoe het ongeveer werkte, kwam er iets nieuws en ze voelde zich op dit moment net een levende schietschijf voor dolende geesten. Het is al eng dat zij de geesten kan zien maar het is nog veel griezeliger dat die haar ook zien.
Hierdoor lijkt ook haar vriendschap met Cleo onder druk te komen staan.
Er zit niet veel vaart in het verhaal maar dat is geen gemis want er gebeurt genoeg rondom de opbouw van de personages en de wereld van de Wachters. Eveline maakt veel mee in het boek en doet een aantal opmerkelijke ontdekkingen. Ze komt in gevaar, ontmoet een mysterieuze jongen en komt het een en ander over haar familie te weten.
Het einde van het boek heeft nog de nodige onthullingen in petto voor de lezer.
Over het algemeen zit de opbouw erg goed in elkaar en weet het je tijdens het lezen te overtuigen dat dit echt zo zou kunnen gebeuren.

Leuke hoofdpersonen
Hoewel Eveline de hoofdpersoon is in het verhaal is Cleo, haar vriendin, voor mij minstens zo belangrijk. Samen zijn ze een stel tieners waar je graag over leest. Ze laten zich niet op hun kop zitten maar laten ook hun emoties zien. Hun hechte vriendschap loopt als een rode draad door het boek en geeft tegenwicht aan alle griezelige dingen die er gebeuren. Want naast alle geesten en demonen waar ze mee te maken krijgen zijn er ook de "gewone" meiden dingen die hen bezig houden. Eveline en Cleo kun je tijdens het lezen zo voor je zien, hun karakters en hun manier van reageren komen heel levensecht over.
Een ander belangrijk personage is de mysterieuze Azer, waarover ik verder niets vertel in verband met spoilers.
Andere personages zijn hier en daar wat voorspelbaar, maar dat neemt niets weg van het leesplezier.

Puur leesplezier
Het taalgebruik is wat jong, wat wel klopt met de leeftijd van de personages. Voor een Young Adult boek zijn ze wat aan de jonge kant. Anderzijds is wat ze meemaken en de wereld van geesten en demonen waarin ze terecht komen behoorlijk eng te noemen.
De schrijfstijl is meeslepend en weet erg goed sfeer op te roepen waardoor je zowel de spannende, de grappige en de emotionele momenten als het ware mee kunt beleven. Het is een prettige en vlotte schrijfstijl die erg makkelijk leest en het is puur leesplezier waardoor je het boek moeilijk weg kunt leggen.

Tel daarbij op dat je als lezer ook graag wil weten hoe het afloopt en antwoord op je vragen wilt hebben en je hebt een boek dat je het liefst in één keer uitleest.

Achterflap
Eveline heeft maar 1 zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje - tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in - en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.

Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van de Wachters heeft - een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien. En zij haar ook.

EVELINE HEEFT MAAR ÉÉN ZORG DEZE ZOMER: IN LEVEN BLIJVEN.Boekgegevens
Titel:Sevenster, De laatste Wachter, boek 1
Auteur:Alexandra Penrhyn Lowe
Uitgever:A.W. Bruna
Verschenen:2012 / tweede druk juni 2013
ISBN:9789400503786

Labels: