Gelezen: Wolfsbloed, De laatste Wachter boek 2

Spannend boek met een wervelend einde vol actie en onthullingen.
Kan hier de banner van Wolfsbloed
Deze week is de eerste Young Adult Boekenweek. Voor A.W. Bruna doe ik mee met de blogtour van Wolfsbloed, het tweede deel van de serie De laatste wachter. Hiervoor mocht ik auteur Alexandra Penrynh Lowe interviewen. Dat staat ook vandaag op mijn blog en kun je hier lezen. Maar omdat ik haar boek met zoveel plezier gelezen heb zet ik hier ook nog kort mijn leeservaring van het boek.

Alexandra Penryhn Lowe is de schrijfster van de boeken naar de populaire televisieserie Het huis Anubis. Na haar studie geschiedenis en journalistiek werkte ze als redacteur voor televisie en tijdschriften. En schreef ze diverse scenario's voor film en televisie, waaronder Het Huis Anubis en de jeugdserie Vrijland.
Voor het eerste deel in de serie Sevenster ontving ze de Crimezone Young Adult Thriller van het jaar AwardLeeservaring Wolfsbloed
Deel twee van een serie leest meestal toch weer heel anders dan het eerste deel. Ook hier is dat het geval. Bij de start van Wolfsbloed ben je al bekend met de gave van Eveline. Bovendien zijn de vaste personages en hun achtergronden al bekend.
Waar Eveline in het eerste deel begon als "gewoon" meisje is ze hier al iemand met een gave waardoor ze geesten kan zien en een Wachter is.
Het boek gaat naadloos verder waar deel één ophoudt zodat je direct weer in het verhaal zit. Eveline heeft (net als de lezer) vragen waar ze nu antwoord op wil hebben. Vragen over haar familie, over haar gave en vragen aan Azer.
Helaas kan Azer haar vragen niet beantwoorden en lijkt ook hun liefde gedoemd.

Ook deze keer is de stijl vlot en vlieg je weer door het boek heen. Het verhaal, de personages en de schrijfstijl weten ook deze keer te vermaken en te boeien.
Eveline staat op een keerpunt in haar leven, ze moet weg bij haar vrienden en gaan leren wat het is om een Wachter te zijn. Bovendien is haar leven in gevaar. Hoe ze dit beleeft en haar afscheid van Cleo en Daniël wordt indringend en mooi beschreven.

Jammer genoeg betekent dit dat er in het boek nog maar weinig plaats voor Cleo is, een personage dat mij erg aanspreekt.
Eveline maakt kennis met een aantal nieuwe mensen op de Wachters-opleiding waar ze naar toe gaat, waar onder de intrigerende Felan.
Het is spannend en er gebeurd van alles maar eigenlijk wilde ik verder met de zoektocht naar haar moeder en met een aantal andere onopgeloste zaken uit deel één. In het eerste deel wordt dit genoemd maar ligt meer de nadruk op het ontwikkelen van haar gave en het schoolgebeuren. Het is niet heel nieuw wat hier gebeurt. Ze treurt om haar onmogelijke liefde, is een buitenstaander op school en heeft moeite met de regels. Toch weet de auteur het zo te schrijven en beschrijven dat het in het verhaal helemaal iets eigens heeft dat precies bij dit boek past. De heftige ontmoetingen die Eveline en haar klasgenoten met demonen hebben zorgen ook dat het boek een eigen stijl heeft.

Eveline komt weer goed uit de verf en weet je als lezer te raken en te boeien. In het verhaal is te merken waar ze mee zit en ook haar twijfels komen aan bod. Tegelijkertijd ontdekt ze ook waar haar krachten liggen en waar ze voor wil staan. Het is begrijpelijk dat ze niet zomaar alle regels van de Wachters wil accepteren. Ze heeft haar eigen karakter en is niet als wachter opgevoed. Bovendien komen de wachters niet altijd even sympathiek over, ook al staan die aan de goede kant. Eveline weet je echt mee te slepen in haar overtuigingen wanneer ze ergens in het boek zegt: Rotten jullie allemaal maar op met jullie regeltjes.

Wanneer er op school sprake is van verraad en er moeilijke beslissingen genomen moeten worden gebeurt er opeens heel veel. Ook gaat het verhaal over de ouders van Eveline en over de strijd tussen Wachters en Broeders nu verder.
Hoewel het eerste deel van Wolfsbloed goed was zat ik hier pas echt op het puntje van mijn stoel met lezen. Er zijn grote onthullingen en gebeurtenissen met een hoog spoiler gehalte waar ik dus niets over zeg. Zeker is dat het mijn aandacht vast wist te houden en heel spannend was. Ook zijn er allerlei nieuwe ontwikkelingen die Eveline te verwerken krijgt. Het is goed en logisch opgebouwd zodat je als lezer helemaal mee kunt gaan in de verhaallijn.

Het einde is spannend, emotioneel, onthullend, wervelend en vol verassingen en actie. De titel is nu duidelijk. Er zijn keuzes gemaakt en er moeten nog moeilijke keuzes gemaakt worden. Dit deel is afgerond maar er is een enorme teaser aan het einde waardoor je verlangend uitziet naar deel 3.

Samenvatting bol.com

Eveline is in gevaar. Haar ontwaakte gaven maken haar tot loslopend wild voor geesten, demonen en het duistere genootschap de Broeders van Belial. Ze moet haar oude leven achter zich laten. Weg van Cleo. Weg van Azer. Ze reist af naar Parijs, waar ze terechtkomt in een huis met andere Wachters. Eindelijk heeft ze een plek waar ze veilig is en waar ze zal leren hoe ze haar nieuwe krachten moet gebruiken.
Maar ze voelt zich verscheurd: kiest ze voor zichzelf of moet ze op zoek gaan naar haar moeder, die op een foto staat met de Broeders van Belial? Als in de krochten van de romantische lichtstad een duivelse strijd ontbrandt tussen goed en kwaad, blijkt meer dan ooit dat ze, ver weg van haar vrienden, geheel op zichzelf is aangewezen. Wie kan ze echt vertrouwen? Tijdens een confrontatie met haar grootste vijand wordt Eveline voor een levensgevaarlijk dilemma gesteld.

Boekgegevens
Titel:Wolfsbloed, De laatste Wachter, boek 2
Auteur:Alexandra Penrhyn Lowe
Uitgever:A.W. Bruna
Verschenen:maart 2015
ISBN:9789400502413

Labels: