Gelezen: Geknipt voor jou - Chantal van Gastel

Van mijn Elly's Choice abonnement las ik deze maand Geknipt voor jou van Chantal van Gastel 
Het was het eerste boek dat ik van haar las en ik ga zeker vaker een boek van haar lezen. De start vond ik leuk maar nog niet spetterend maar al snel werd ik helemaal meegesleept in het verhaal. Wie nog een ontspannen en onderhoudend boek zoekt voor de zomervakantie kan ik dit boek zeker aanbevelen.

Het boek is zoals een goede chicklitt hoort te zijn, vlot geschreven, het heeft humor en een liefdesverhaal met strubbelingen. Zo nu en dan alles behalve waarschijnlijk dat dit iemand ooit zal overkomen, maar tijdens het lezen absoluut geloofwaardig. En de hoofdpersoon heeft een aantal goede vriendinnen met wie ze lief en leed deelt en zo nu en dan ook flink ruzie mee maakt. De mannelijke hoofdpersoon is sexy, arrogant maar eigenlijk toch wel heel aardig.
Kortom een een overtuigend feelgood boek.

In Geknipt voor jou wordt het verhaal door de twee hoofdpersonen in de ik vorm verteld. Afwisselend laten ze horen wat er in hun leven gebeurd. Omdat ze veel met elkaar te maken krijgen krijg je als lezer vaak twee kanten van het zelfde verhaal te horen. Dit is vaak grappig om te lezen.
Hannah, werkt voor de beroemde ontwerpster Anna Lee. Zo wil ze ervaring opdoen om ooit een eigen modelabel te hebben. Hannah is als de dood voor haar baas en staat 24 uur per dag voor haar klaar. Als Anna belt springt Hannah op en vertrekt naar haar werk, zelfs als ze net met een knappe vent in bed ligt.
Hannah ontmoet Frank en vind hem arrogant en totaal onmogelijk en toch wel erg sexy. Ze ontdekt dat Frank best wel meevalt en haar zelfs wil helpen als ze problemen op haar werk krijgt. Bovendien heeft hij een schat van een zoontje. Maar hij is getrouwd, hoe ze daarmee worstelt en er zelfs ruzie over krijgt met haar vriendinnen is goed beschreven.
Frank
Hij is echt een foute man, hij is een versierder (en getrouwd) en nog onbeleefd en arrogant ook. Met zijn vriend bespreekt hij van alles, onder andere hun veroveringen. Maar hij is ook sexy, heeft humor en is de leukste en liefste vader ooit. Zowel de lezer als Hannah gaat hem toch steeds leuker en sympathieker vinden.

Dat deze twee voor elkaar bestemd zijn staat natuurlijk al van af het begin vast, dat mag in een feelgood boek. Het is de manier waarop het verhaal geschreven wordt en wat er allemaal komt kijken voor het happy end dat dit zo een geslaagd boek maakt.

De gesprekken en discussies tussen personages zijn levendig en spatten van je e-reader af. Ook worden er email berichten gestuurd waarin met veel humor behoorlijk gediscussieerd wordt.
De epiloog bestaat alleen uit e-mails en laat zo zien wat er verder met de personages gebeurd. Erg leuk gedaan


Boekbeschrijving Elly's Choice
Hannah is jong, single en heeft maar één droom: het opzetten van haar eigen modelabel. Tot die tijd moet ze het doen met haar baan als assistente van de veeleisende ontwerpster Anna Lee, een regelrechte boss from hell. En dan is er ook nog die arrogante advocaat Frank, wiens zoontje ze door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moest ophalen van de crèche en even verstopte op kantoor. Maar Frank blijkt zo slecht nog niet en helpt haar als de zaken op de werkvloer bij Anna Lee escaleren. Komt haar droom dan misschien toch binnen handbereik? En hoe zit het met Frank, ze kan het toch niet aanleggen met een man die getrouwd is en ook nog vader?!


Boekgegevens
Titel:Geknipt voor jou
Auteur:Chantal van Gastel
Uitgever:The house of Books
Verschenen:2010
ISBN:9789044329162

Labels: