September feestmaand winactie: De Getijdewachters - Lisa Chaplin

Van Karakter uitgevers mag ik de historische roman De Getijdewachters weggeven. Het lijkt me een prachtig boek en ik ben dan ook heel blij dat ik ook een recensie exemplaar ontving. Als ik het boek gelezen heb komt er natuurlijk een recensie hier op Connie's Boekenblog te staan.

Bij het boek heb ik nog wat aardigheidjes gedaan die het lezen nog leuker te maken. Je kunt thee met een snoepje nemen als je leest. Of een kopje cappuccino zetten. Als je een mok in huis hebt kun je ook een heerlijke mug cake maken om van te genieten tijdens het lezen van De Getijdewachters.

Tekst achterflap.
Lisbeth verloochent haar adellijke familie, haar geboorteland Engeland en haar erfrecht om te trouwen met de liefde van haar leven. Als ze de oversteek naar Frankrijk eenmaal gemaakt heeft, komt ze er achter dat haar Fransman zeer gewelddadig is en meer interesse heeft in de politieke geheimen van haar vader dan in haar. Nadat ze door hem in de steek is gelaten, ziet ze zich genoodzaakt in haar onderhoud te voorzien door te werken in de taverne van een klein Frans kustplaatsje. Daar ontmoet ze Duncan, bekend als de leider van de Getijdewachters, een doorgewinterde spion die Lisbeths vader heeft beloofd op haar te letten terwijl hij de Franse kustregio afzoekt naar bewijs dat Napoleon een vloot aan het bouwen is om Groot-Brittannië aan te vallen.


De excentrieke Amerikaanse uitvinder Robert Fulton maakt een verbeterde versie van 'de schildpad' - de eerste echte onderzeeboot - en creëert een nieuw type wapen dat hij aan de Franse marine wil verkopen. Maar als zijn warme relatie met Napoleon bekoelt en de deal afketst, accepteert hij bescherming en een helpende hand van de Getijdewachters om zich aan de Franse kant van het Kanaal te vestigen. Hij weigert hun echter inzage in zijn geheime vinding.

Terwijl het Franse leger zich verschanst en alle toegangswegen naar het kustplaatsje afsluit, moeten de Getijdewachters de hand zien te leggen op de onderzeeboot en op iemand die hem kan bedienen om zo Napoleons geheime wapen te ontwrichten. Lisbeth krijgt de kans haar vaderland te dienen. Ze moet zich voordoen als dienstmeid, Fulton inpalmen, en achter het geheim van zijn nieuw ontwikkelde wapen komen voordat de vloot uitvaart. Ze ziet zich opnieuw in een positie haar land te moeten verloochenen, maar nog zwaarder weegt de vraag of zij ook haar hart opnieuw wil opofferen, terwijl ze dat al aan een ander heeft verloren.

Je kunt meedoen voor dit pakket door te reageren onder dit bericht. Of door te reageren onder het bericht op de Facebook pagina van Connie's Boekenblog.

Tot en met maandag 14 september 2015 kun je reageren om kans te maken op het boek.

De winactie is alleen voor adressen in Nederland en België

Als de winnaar bekend is gemaakt heb je één week om te reageren, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Veel succes

Labels: