1-11-2015 Bloggerslunch met Mats Olsson en Yrsa Sigurðardóttir

Van Overamstel uitgevers ontving ik een erg leuke uitnodiging nl voor een bloggerslunch met de Scandinavische crime auteurs Yrsa Sigurðardóttir en Mats Olsson.
Dit vindt plaats op zondag 1-11-2015 op de Vlaamse boekenbeurs in Antwerpen.

Gelukkig hadden Jeroen en ik die dag niets op de agenda staan dus ik meldde me aan voor deze dag. Ik heb er echt zin in. Natuurlijk komt er ook een uitgebreid verslag met foto's op mijn blog te staan.


Yrsa Sigurðardóttir en Mats Olsson
Vertellen over hun nieuwste thriller en het hoe en waarom van Scandinavische thrillers. Tijdens de lunch mogen de aanwezige bloggers de auteurs in ontspannen sfeer de hemd van het lijf vragen staat in de uitnodiging


Yrsa Sigurðardóttir stelt haar nieuwste thriller Stuurloos voor.
Deze informatie vond ik bij Bruna.nl.

Samenvatting
'Mama is dood.' Het hoge stemmetje van het kind was ongemakkelijk helder. 'Papa is dood.' Het werd erger. 'Adda is dood. Bygga is dood.' Het kind zuchtte diep en klemde zich om het been van haar oma. 'Allemaal dood.' Een jacht arriveert in de haven van Reykjavik zonder passagiers aan boord. Wat is er gebeurd met de bemanning en de familie die zich op het schip bevonden toen het vertrok uit Lissabon? Advocate Thóra Guðmundsdóttir duikt in de zaak."

Mats Olsson debuteerde met Op straffe des doods als misdaadauteur.
Bij bruna.nl vond ik deze informatie over het boek

Samenvatting 
Als Harry Svensson na een mislukte date teruggaat naar zijn hotelkamer, ziet hij de deur van een tegenoverliggende kamer op een kier staan. In het bed ligt een luid snurkende man, een bekende artiest. Naast hem ligt een dode vrouw. Harry heeft net zijn baan bij de krant opgezegd als hij op dit verhaal stuit. Hij verdiept zich in de zaak. Maar hij loopt het risico zelf in het verhaal terecht te komen: een paar maanden later wordt er namelijk een soortgelijke moord gepleegd. Het slachtoffer is de vrouw met wie Harry de bewuste nacht van de mislukte date heeft doorgebracht. Het was een volkomen normale afspraak, althans, als je buiten beschouwing laat dat het een SM-afspraak was. Harry raakt betrokken bij de zoektocht naar een seriemoordenaar, een zoektocht waarbij liever niet de hele waarheid boven tafel mag komen.

De Vlaamse boekenbeurs wordt voor de 79ste keer gehouden en duurt van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november 2015.
Het centrale thema is deze keer Kinder- en Jeugdliteratuur.

Wordt vervolgt met verslag, foto's en winactie.

Labels: