In gesprek met Yrsa Sigurðardóttir en Mats Olsson

Zondag 1 november waren Jeroen en ik op de Vlaamse Boekenbeurs. Zoals ik al in een vorige blog schreef had ik van Overamstel uitgevers een uitnodiging gehad voor een bloggerslunch met Mats Olsson en Yrsa Sigurðardóttir.

De kaarten voor de boekenbeurs waren al opgestuurd dus Jeroen en ik besloten om vroeg op pad te gaan zodat we voor de lunch al op de beurs konden rondkijken. Er waren duidelijk meer mensen met het idee om vroeg te starten want toen we aankwamen stond er al een flinke rij voor de ingang. Maar eenmaal binnen viel de drukte erg mee en konden we op ons gemak overal rondkijken. Er waren in de ochtend al een diverse auteurs aanwezig en met een aantal hebben we even staan kletsen. Soms voor de eerste keer en andere auteurs hadden we al eens eerder ontmoet.

Het is ongelofelijk hoeveel boeken in alle soorten, maten en genres te vinden waren. Er gebeurde ook van alles, er werd voorgelezen, getekend, er waren interviews en auteurs signeerden hun boeken.


Omdat het thema van de beurs dit jaar kinder- en jeugdliteratuur was. was er voor kinderen ook het een en ander te doen en beleven.
Erg leuk om te zien en mee te maken, maar ook heel vermoeiend want het zijn 4 enorme hallen waar je doorheen loopt. De kraam waar ze koffie verkochten en ook stoelen hadden was dan ook een welkome onderbreking.
Meer foto's van de boekenbeurs kun je vinden op de Facebookpagina van Connie's Boekenblog.

De tijd vloog om en voor we het wisten was het tijd voor de bloggerslunch met bloggers, mensen van de uitgeverij en natuurlijk met Yrsa Sigurðardóttir en Mats Olsson

Yrsa Sigurðardótti (1963) komt uit IJsland. Ze is waterbouwkundig ingenieur in Reykjavik. Haar thrillers Neem mijn ziel en Smeulend vuur werden genomineerd voor de Glazen Sleutel en de Bloedruppel (de IJslandse Gouden Strop).
Ze debuteerde in 1998 met een kinderboek en haar thrillerdebuut werd in 2011 uitgegeven in IJsland.
Haar nieuwste boek Stuurloos verschijnt deze maand

Mats Olsson (1949) is een Zweedse journalist en schrijver en schrijft al vijf decennia over muziek, film, sport en de Verenigde Staten. Hij publiceerde al een aantal boeken en vertaalde ook diverse boeken.
Met Op straffe des doods debuteerde hij als misdaadschrijver.

Nadat iedereen binnen was, deden we een kort voorstelrondje. Ook vertelden beide auteurs iets over zich zelf en hun (nieuwe) boek. Op een gezellige en informele wijze konden we vervolgens vragen stellen aan Mats en Yrsa. Ik vond het leuk dat de auteurs moeite deden om er een interessante ontmoeting van te maken en dat ze ook aan elkaar vragen stelden.
Ik zal kort wat schrijven over wat er aan informatie voorbij kwam.

Over Yrsa
Over Mats Olsson

Als laatste kregen alle aanwezige bloggers een exemplaar van Op straffe des doods en van Stuurloos, die werden gesigneerd door de auteurs. Ik ben erg benieuwd naar de boeken en als ik ze gelezen heb zet ik natuurlijk op mijn blog wat ik er van vond.

Na nog een rondje lopen over de boekenbeurs gingen we weer naar huis. Ondanks alle mooie boeken heb ik niets gekocht voor mezelf. Wel een leuk verjaardagscadeau voor iemand anders.
Nu maar hopen dat hij het leuk vind...

Labels: , ,