Cupcakes en een koffer

In 2013 verscheen Cupcakes en een koffer van Yara March, een verhaal over vier leuke hartsvriendinnen die van alles meemaken.
Aan het einde van het boek werd vermeld dat er een nieuw boek over de vriendinnen zou komen.

Nu is het zover: Geknipt voor haar is verschenen, en ligt hier klaar om te gaan lezen. Ik ben benieuwd wat de dames nu weer gaan beleven op het gebied van romantiek en spanning.
Als ik het boek uit heb komt er uiteraard een recensie hier op mijn blog.
Voor de gene die Cupcakes en een koffer nog niet kennen zet ik hier nog een keer mijn recensie.

Hou mijn blog in de gaten want er komt eerdaags een leuke winactie aan met deze twee boeken.

Recensie: Cupcakes en een koffer

De 28 jarige Miranda gaat samen met haar vriendinnen op vakantie. Ze zijn van plan om te gaan genieten van zon, drank, strand en hopelijk van romantiek. In het vliegtuig zien de vriendinnen al snel twee knappe mannen. Helaas valt er één meteen af als mogelijke vakantiedate. Hij is namelijk de stomme eikel die een dag eerder, tot grote woede van Miranda, haar parkeerplaats inpikte. Op dat moment kunnen de vriendinnen nog niet vermoeden dat weldra hun leven op zijn kop zal staan en dat ze met beide mannen nog volop te maken zullen krijgen.
Na aankomst in het hotel merkt Miranda dat haar koffer verwisseld is met die van de stomme eikel. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen met romantiek, fraude, gevaar en zelfs een ontvoering. Helaas moeten er eerst doden vallen voor het de politie duidelijk wordt, wat er aan de hand is....

4 vriendinnen
In Cupcakes en een koffer maak je kennis met de vier vriendinnen Miranda, Jessica, Veronique en Kim. Miranda is de spontane en warrige hoofdpersoon van het verhaal. Zij heeft samen met haar jeugdvriend een cateringbedrijf voor gebak. Ze is dol op haar werk en het geven van workshops met veel slagroom. Hoewel Miranda en haar vriendinnen heel verschillend zijn, kunnen ze het al vanaf de kleuterschool prima met elkaar vinden. Ze delen een passie voor muziek, detectives en pech in de liefde. Geef ze eens ongelijk dat ze ontspannen op vakantie willen gaan en hopen verliefd te worden.
Het plezier dat de vriendinnen samen hebben is duidelijk merkbaar in het boek. En dat maakt het plezierig om te lezen. Het is echt een “feel good” verhaal over vriendschap door dik en dun.
De personages hebben hun eigen karakter en zijn leuk om over te lezen. Dat ze niet zo diep uitgewerkt zijn vond ik dan ook geen punt.

Andere personages
De twee andere belangrijke personages in het boek zijn de aantrekkelijke mannen uit het vliegtuig.
Tim gaat op vakantie en wil zijn baan als politieagent even achter zich laten. Zodra hij met de vriendinnen te maken krijgt kan hij dat wel vergeten. Tim wordt tot over zijn oren verliefd op een van de vriendinnen.
Mark is een knappe zakenman die van fraude verdacht wordt en zijn onschuld wil bewijzen. Zijn eerste kennismaking met Miranda hoeft wat hem betreft niet herhaald te worden. Toch krijgen die twee nog veel met elkaar te maken en dat is vaak grappig om te lezen.

Wisselend perspectief
Het verhaal wordt wisselend verteld door Miranda, Tim en Mark. Soms lees je hierdoor dingen twee keer maar dan vanuit een ander perspectief. Zo krijg je wat meer kijk op de belevingen van de personages, die in de zelfde situatie best kunnen verschillen (zeker bij Mark en Miranda). Wanneer iedereen weer in Nederland is en er van alles al is gebeurd, lees je ook mee met het politieonderzoek en zelfs over anonieme personen die het gemunt hebben op de hoofdpersonen.
Bij alle verhaallijnen wordt er verteld met voorkennis en staan er zinnen als 'hij beseft niet dat deze ontmoeting de levens van de vrouwen op het spel zet'. Wat mij betreft gebeurt dat iets te veel en haalt dat wat vaart en spanning uit het verhaal.
De schrijfstijl is wat vertellend, niet heel meeslepend maar wel ontspannen en aangenaam om te lezen. De humor in het boek maakt ook dat het boek prettig leest.

Spannende thriller vol romantiek
Op de roze cover staat dat het een spannende thriller is vol romantiek. De romantiek zit zeker in het verhaal er luiden zelfs bruidsklokken ergens in het boek. Heel spannend vond ik het boek niet, ook al zit er een ontvoering in en valt er een dode. Maar wel was ik steeds nieuwsgierig wat alle gebeurtenissen en personages nu met elkaar te maken hadden.
Gelukkig wordt dat aan het einde duidelijk en blijken alle losse eindjes vakkundig bij elkaar geknoopt te zijn.

Labels: