Nieuwsflits

In de eerste nieuwsflits van 2016 wil ik jullie allereerst een gelukkig en gezond 2016 wensen met veel mooie boeken om te lezen.

2016 is Het jaar van het boek.
Op www.2016jaarvanhetboek.nl kun je vanaf 4 januari alle informatie vinden over Het jaar van het boek.
Op de site van het CPNB vond ik alvast deze informatie:

Gedurende het hele jaar zal extra aandacht aan het boek worden gegeven in bibliotheken, boekhandels, bedrijven, onderwijs en andere (literaire) instellingen. Van boekbesprekingen tot prijsuitreikingen, van (lees)acties tot exposities; voor jong en oud, rijk en arm, van laaggeletterd tot boekenwurm.

Verkiezing van Het Belangrijkste Boek
Op welk boek zijn we het trotst? Welke werken hebben ons het meest geïnspireerd? Welke boeken hebben een grote rol gespeeld bij het bepalen van onze cultuur en identiteit? Alle Nederlanders worden opgeroepen om te stemmen tijdens de Verkiezing van Het Belangrijkste Boek, die georganiseerd wordt in samenwerking met een grote mediapartner.


Aan het einde van 2015 begon de Facebookpagina van Connie's Boekenblog richting de 1000 likes te gaan. En ik schreef op Facebook dat ik hoopte voor het einde van het jaar de 1000 likes te halen. Er werd volop gedeeld en geliked en het resultaat mag er zijn.

1019 Likes. Bedankt.
    
Ik heb weer zin in een jaar vol met interessante, spannende, gekke, fantasierijke, ontroerende, mooie en/ of meeslepende boeken. In 2015 heb ik in ieder geval met veel plezier gelezen zoals ik al schreef in mijn blog Het laatste boekenlijstje.
De eerste recensie is al geplaatst en ik hoop dat er nog vele volgen.

Voor het nieuwe jaar heb ik nog geen uitgebreide plannen maar een aantal dingen heb ik al gepland op mijn verlanglijst staan.

Zo wil ik graag weer wat interviews op mijn blog plaatsen en ga eens hard denken welke auteurs ik hiervoor ga benaderen.

In januari doe ik mee aan de blogtour van Exit USA van Suzanne Peters. Mijn recensie staat op 9 januari om Connie's Boekenblog.

Ook dit jaar heb ik iedere maand in ieder geval 1 winactie. Dit kunnen nieuwe boeken zijn of recensie boeken of boeken die ik gekocht hebt op boekenmarkten.
Deze maand komen er twee hele verschillende winacties op mijn blog en natuurlijk trekt Bobbie dit jaar weer de lootjes. Even tussendoor vindt ik het wel leuk om te vertellen dat ze absoluut niet onder de indruk was van het vuurwerk en gewoon ontspannen rondliep. Snappen doe ik het niet helemaal want ze is eigenlijk een angsthaas met een klein hartje maar ik ben er wel blij mee.

Iedere maand ga ik weer een boek van mijn Elly's choice abonnement lezen en bespreken

Deze maand ga ik voor de eerste keer een kookboek bespreken op mijn blog. Waarschijnlijk al vrij vroeg in de maand.

Er staat nog niet veel op de planning om naar toe te gaan dit jaar, maar waarschijnlijk komt er nog genoeg langs.
In januari willen we naar Het boekenfestijn in Ahoy Rotterdam. Lekker rondneuzen en misschien wat kopen voor een winactie, een verjaardag of toch ook voor mezelf.
In februari wordt voor de tweede keer de Valentijnprijs uitgereikt. Daar gaan we naar toe en uiteraard ga ik een verslag hier over schrijven

Ik hou jullie op de hoogte
Groetjes van Connie

Labels: