Recensie: Gezocht: Nora Roberts Held - Ava Miles

Ava Miles is bestseller auteur van hedendaagse romans in Amerika. Ze hoorde van de ex van haar zus deze uitspraak:
Vrouwen lezen te veel Nora Roberts! Daarom hebben ze geen realistisch beeld van de liefde.
Dat bracht haar op het idee voor een boek en Gezocht : Nora Roberts held (met instemming van Nora Roberts) is het resultaat.

De hoofdpersoon in het boek, Meredith is gescheiden en volgens haar ex is hun huwelijk op de klippen gelopen doordat ze te veel Nora Roberts boeken gelezen heeft. Daardoor heeft ze naar zijn idee onredelijke verwachtingen over relaties. Meredith gaat bijna twijfelen maar besluit de liefde toch nog een kans te geven.
Ze gaat naar haar geboorteplaats om te helpen in het familie bedrijf en terwijl ze daar is gaat ze op zoek naar haar eigen Nora Roberts held. Dit blijkt echter niet mee te vallen want de helden liggen niet voor het oprapen. En wanneer ze denkt hem gevonden te hebben liggen er volop obstakels op het pad naar de ware liefde.
Ook de beoogde held heeft zo zijn eigen geheimen en problemen. Een happy end lijkt dan ook ver weg.

Nora Roberts en meer
De zoektocht van hoofdpersoon Meredith naar "Nora Roberts land" levert een verhaal op met niet alleen romantiek maar ook met spanning en gevaar.
Dit is echt een boek voor de fans van Nora Roberts, het staat vol verwijzingen naar de personages uit haar boeken. Wanneer Meredith en haar zus het over aantrekkelijke helden uit de boeken hebben geeft het wat extra's als je deze personages herkend. Om helemaal in de sfeer van romantiek en stoere knappe mannen met een hart van goud te komen, zit er bij het boek een Nora Roberts helden kalender.
Meredith weet zeker dat haar eigen Nora Roberts held ergens rondloopt en gebruikt de boeken van haar favoriete auteur als haar gids in liefdesland.
Met humor en op vlotte wijze wordt beschreven hoe Meredith te werk gaat en wat ze op haar pad vind. Het leest prettig en is vermakelijk maar als lezer vraag je je toch al snel af of dit genoeg is om een heel boek mee te vullen. Het lijkt steeds iets meer van hetzelfde te worden wat er gebeurt.

Maar Ava Miles heeft meer in petto voor haar lezers, in het begin van het boek worden er al kleine hints gegeven dat er iets vreemd gaande is in het geboortestadje van Meredith. Ook blijkt al snel dat de ex van Meredith haar het leven zuur wil maken. En is er de knappe geheimzinnige Tanner met wie Meredith niets te maken wil hebben (zelfs niet als ze voor hem valt)
Dit komt prima bij elkaar wanneer Meredith en Tanner samen moeten gaan werken om ernstige misdrijven op te lossen. Er is hierbij sprake van gevaar en er vallen zelfs doden in het normaal zo rustige stadje.
Het levert een leuke mix op van romantiek en spanning met een net niet te hoog Nora Roberts gehalte.

Aansprekende personages
De personages uit het boek zijn over het algemeen goed neergezet en erg leuk om over te lezen. De ex wordt neergezet als een echte rotzak, zonder dat het veel toegelicht wordt maar de manier waarop past prima bij de stijl van het verhaal.
Meredith komt uit een warme, hechte familie en de conversaties tussen de familieleden zijn levendig, grappig en de vonken schieten eraf als er ruzie is. De zus en opa van Meredith geven extra kleur en warmte aan het verhaal. Meredith zelf is een krachtige en tegelijk kwetsbare vrouw die iets door dreigt te slaan in haar Nora Roberts fascinatie.
Tanner, de "held" in het verhaal zou zo weggelopen kunnen zijn uit een Nora Roberts boek. Hij is knap en succesvol, niet bescheiden maar ook niet arrogant. Voor een sprookjesprins heeft hij te veel gebreken, hij is beslist niet perfect. Waardoor hij natuurlijk juist weer heel menselijk wordt en daardoor het hart van Meredith en de lezers steelt. Zeker wanneer blijkt dat hij het moeilijk heeft en zijn geweten opspeelt wanneer hij Meredith voor liegt.

Het verhaal wordt zowel vanuit Meredith als vanuit Tanner verteld zodat je als lezer weet waar ze mee bezig zijn, wat ze voor elkaar verborgen houden en wat er in hun hart en hoofd omgaat. Want zoals het hoort in dit romantische genre zal het happy end er vast wel komen, maar moet het met vallen en opstaan en de nodige hindernissen.


Boekgegevens
Titel:Gezocht : Nora Roberts held
Auteur:Ava Miles
Uitgever:Harper Collins
Verschenen:Februari 2016
ISBN:9789402707502

Labels: