Boekpresentatie van de zinderende thriller Maestra - L.S. Hilton

In de Hermitage in Amsterdam werd afgelopen vrijdag onder grote belangstelling van genodigden en pers de Thriller Maestra van L.S. Hilton in Nederland gepresenteerd. Jeroen en ik waren erbij.

Van uitgeverij The House of Books kreeg ik een tijdje terug deze leuke uitnodiging:
Trek je feestjurk uit de kast als je zin hebt om langs te komen, het wordt een mooie bijeenkomst met bubbels en goede happen (hierover later meer) ter ere van de Nederlandse editie van een internationale hit.
Na Londen Parijs en New York heeft The House of Books de eer u uit te nodigen voor de feestelijke lancering van de meest zinderende thriller van het jaar : MAESTRA van L.S. Hilton.

Waar : Museum de Hermitage
Wanneer : Vrijdag 22 april
Inloop vanaf 17:30

Deze uitnodig namen we graag aan en vrijdag gingen we samen met Shyama en Frank op pad naar Amsterdam. We hadden absoluut geen zin in filestress dus gingen al om drie uur richting de Hermitage. Daar hebben we in een tuinpaviljoen heerlijk koffie met appeltaart op en gezellig gekletst. De tijd vloog om en voor we het wisten was het half 6 en tijd om naar de boekpresentatie te gaan.

De ontvangst was groots aangepakt met een mooie entourage en bladen vol met bruisende prosecco. De bediening van deze avond liep allemaal rond in knalrode shirts met MAESTRA erop geprint. Er stonden grote schalen fruit en op de tafels een menu lijst van de sexy hapjes die geserveerd zonden worden. Het zag er uitnodigend en feestelijk uit.

Langzaam begonnen de gasten en de pers binnen te druppen. We hoorden dat er ongeveer 100 mensen aanwezig zouden zijn, waaronder een aantal BNers. En zoals ik wel vaker in mijn blogverslagen schrijf was dat ook deze keer weer genieten. Het ontmoeten van bekenden en vrienden, nieuwe ontmoetingen met mensen die ik alleen via Facebook kende en spontane gezellige gesprekken. Hier kan ik iedere keer weer van genieten.

Rond half zeven begon de lancering van Maestra. Er werd o.a. verteld dat het boek het eerste deel is van een trilogie. De vertaalrechten zijn verkocht aan 40 landen en in 2017 komt er een bioscoopfilm van het boek.

Er werd door Halina van Reijn een stukje voorgedragen uit het boek. Dit deed ze heel goed met een warme stem en een prettige manier van vertellen. Hierbij werd onmiskenbaar duidelijk waarom het boek een ZINDERENDE thriller wordt genoemd. Over het thrillergehalte kan ik na het horen van dit fragment weinig zeggen. Maar waar de term zinderend vandaan kom is me absoluut duidelijk, het is een erg nette manier om de expliciete sex scène die beschreven werd te omschrijven. Ik durf bijna te zweren dat ik hier en daar wat oortjes rood zag worden.

In het stukje dat Halina voorlas werden hapjes gegeten zoals oesters, en dat kwam perfect terug in wat er na de presentatie geserveerd werd. Helaas was dit niet aan mij besteed, want ik ben een lastpost met eten, maar het idee vind ik erg goed en het paste perfect bij de hele sfeer.

Heleen van Royen hield een korte toespraak en overhandigde het eerste Nederlandse exemplaar aan de auteur.
Heleen begon met haar favoriete quote uit het boek die ik helaas niet meer letterlijk weet maar het kwam er op neer dat de vrouwelijke hoofdpersoon uit het boek "Gewoon veel van sex houdt".
Heleen vond het heel positief en bevrijdend dat deze vrouw geen excuus nodig heeft om precies te doen wat ze zelf wil.
Ze vond dat Maestra terecht wordt neergezet als de meest schokkende thriller van dit jaar. Niet vanwege de expliciete sex scenes maar vanwege het harde geweld in het boek. De hoofdpersoon is volgens haar een echte psycho.
Aan de auteur liet ze weten dat ze erg enthousiast is over het boek en noemde het "A great read", "entertaining" en niet weg te leggen.

Daarna werd het eerste Nederlandse exemplaar overhandigt aan L.S.Hilton en dat leverde een soort van Hollywood achtig momentje op. De flitsen van de vele fotografen leken op een kort maar krachtig vuurwerk en er stond iemand met een mega grote camera van Shownieuws te filmen.

Jammer genoeg was er geen interview of gesprek met de auteur. Maar ze was de dagen ervoor al meerdere keren in tv programma's om over haar boek te vertellen dus belangstellenden kunnen dat alsnog gaan bekijken.

Daarna was de afterparty met een drankje en de hapjes uit het boek en kreeg iedereen een exemplaar van het boek. Ik ben door Jeroen nog op de foto gezet met Heleen van Royen.

En na nog wat kletsen gingen we weer richting huis, alle vier van mening dat het een bijzondere boekpresentatie was.

Voor wie geïnteresseerd is geraakt in het boek zal ik hier wat informatie zetten die ik bij The House of Books vond. Ik ga het boek ook lezen en recenseren maar moet eerlijk zeggen dat ik nog niet kan inschatten wat ik ervan zal vinden.
Hou mijn blog in de gaten want er komt eerdaags in elk geval alvast een winactie met het boek.


Over Maestra
Judith Rashleigh werkt overdag als assistent in een gerenommeerd Londens veilinghuis en om rond te komen is ze s' nachts hostess in een chique club. Als ze een vervalsing ontdekt wordt ze bij het veilinghuis ontslagen en vlucht ze met een welwillende en rijke klant van de nachtclub naar de Franse Rivièra.
Terwijl ze helemaal opgaat in het luxe leven van de Rich and Famous, stuit ze op de fraude zaak die haar uit Londen heeft doen vluchten en zint ze op zoete wraak.

Labels: