Crowdfunding De Erfwachter

Vandaag mag ik een bijzonder bericht met jullie delen: Atalanta Nèhmoura gaat haar boek De Erfwachter uitgeven via een Crowdfunding project.

Al een tijdje waren er verschillende hints op haar Facebook pagina te vinden dat er een bijzonder project aan zat te komen, maar nu mag dan ook de aankondiging bekend gemaakt worden.

Atalanta is vooral bekend van haar prachtige serie over Ulriach de Waanzinnige waarover ik al een aantal recensie's geschreven heb.

De kronieken van Ulriach de Waanzinnige
1: Aïn, de dood van de halfling
2: Drakenruiter
3: Kristalmagiër
4: Eer en verraad
5: De Wolvenmeesteres


Bijgaand het officiële persbericht:

In 2013 behaalde het manuscript van de Erfwachter de top 5 van de Luitingh manuscriptenwedstrijd, die toen werd gewonnen door An Janssens. De inspiratie voor dit verhaal kwam voort uit twee nummers van Within Temptation, nl. the Hand of Sorrow en What have you done. Volgens de jury was het prachtig beeldend beschreven, meeslepend en spannend tot het eind.
Doordat mijn aandacht grotendeels naar de kronieken van Ulriach de Waanzinnige gaat, waarvan begin volgend jaar deel 6 uitkomt, bleef de Erfwachter op de plank liggen. Zonde, gezien alle positieve reacties. Het begon dan ook behoorlijk te kriebelen. Vooral het idee om er iets bijzonders mee te doen, nam een steeds duidelijkere vorm aan. Dit is het eerste volledige manuscript, dat ik na de dood van mijn leraar W.J. Maryson heb geschreven. Al zijn wijze lessen heb ik hierin toegepast. Het moet echt iets speciaals worden en daarom heb ik besloten om de Erfwachter uit te geven d.m.v. Crowdfunding.

Wat moet je er voor doen?
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via info(at)atalantanehmoura.nl onder vermelding Erfwachter. Ze krijgen dan een rekeningnummer toegestuurd waarnaar ze € 27,50 kunnen overmaken. Je kunt inschrijven t/m 31 december 2016. Er wordt een lijst bijgehouden met wie en wanneer men inschrijft en betaalt want …
Wat krijg je er voor?
Voor dat bedrag krijg je niet alleen een unieke gelimiteerde hardcover versie uitgegeven door Nimisa Publishing House, maar elk boek wordt ook desgewenst gesigneerd en krijgt het nummer van je inschrijving. Hoe eerder je inschrijft en betaalt, hoe lager het nummer. Maar bovenal komen er in het boek illustraties van bekende illustratoren zoals: Romano Molenaar (Storm, Roodhaar, Jerome enz.) Erik Doppenberg (the Dutch Luis Royo, zie Ihsahnity), Ed van der Linden(karikaturist, zie Zoomdog), Sander van Zijl (cover van Fulia), Daniël Pol (covers van de kronieken van Ulriach), René Hazebroek (cover het mysterie van de Poldergruwel), Rob van der Lei en van mijzelf. De cover wordt gemaakt door Erik Doppenberg.
Een boek dat in de winkel al gauw € 40,= zou moeten kosten.

Doelstelling:
Ik heb minimaal 250 aanmeldingen nodig. Meer is natuurlijk altijd meegenomen. Er worden zoveel boeken gedrukt als er aanmeldingen zijn. Misschien dat er een paar extra komen voor speciale doeleinden. De hardcover versie is niet via boekhandel of online na te bestellen. Na deze actie wordt de Erfwachter uitgegeven als softcover pocket uitgave zonder de illustraties, deze versie kan wel via boekhandel en online besteld worden.
Het boek wordt opgedragen aan W.J. Maryson.

Dus; grijp nu je kans om mee te doen aan dit unieke project.


Waar gaat de Erfwachter over?

De God-Keizers van Kathuan regeren, mede door de Erfwachters, Aisors genaamd, al sinds mensenheugenis met harde hand over een groot deel van Aranon. Ooit bezat de eerste God-Keizer sterke magische krachten, maar nadat zes krijgsvrouwen eeuwen geleden zeven magische stenen uit de maantempel van Kathan hebben gestolen, is de macht van de God-Keizers tanende.

Kay is twaalf jaar als hij op brute wijze bij zijn moeder vandaan wordt gehaald om te worden opgeleid tot Aisor. Hij moet daarvoor zware kastijdingen en ontberingen doorstaan. Op zijn twintigste verjaardag ontvangt hij zijn initiatie, maar de God-Keizer twijfelt aan Kay’s trouw en weet op een slinkse manier Kay’s loyaliteit af te dwingen.

Lameira leeft in een van de vreedzame dalen van Athar, bijna volledig geïsoleerd van de rest van de wereld door bergen en dichte wouden waarover allerlei legenden worden verteld. Bijgeloof houdt de meeste vijanden buiten de deur. En anders zijn er nog de senhiar, de schaduwkrijgers, die het volk van Athar en zeven magische stenen die in tempels worden bewaard, beschermen. Lameira is twaalf jaar als ze wordt geweigerd voor de opleiding tot senhiar. Diep teleurgesteld loopt ze weg van huis. Maar dan kruist Raaf, de Boodschapper van de Dood haar pad en kan niemand haar de toegang tot de senhiar ontzeggen.

De dagen van de laatste God-Keizer, Azuran zijn geteld. Nog maar vier Aisors dienen hem. In zijn wanhoop neemt hij een verschrikkelijke beslissing die Kay en Lameira als aartsvijanden tegenover elkaar plaatst. Maar wat begint als een klopjacht op de laatste magische steen en wraak voor de dood van haar ouders, eindigt voor Lameira in totaal iets anders wanneer ze Kay’s geheim ontdekt.

De onheilsboodschap klinkt weer na in Lameira’s oren: ‘Die hoer zal ons verraden. Ze had nooit senhiar mogen worden.’

Labels: