Gelezen: Het spel - Amanda Prowse

Het Spel van Amanda Prowse is een boek om kennis te maken met het werk van deze auteur. Het boek bestaat uit drie delen:
  1. Het Spel een kort verhaal. (zie tekst achterflap onderaan dit bericht) 
  2. Over Amanda Prowse 
  3. Preview van vier van haar boeken:
Het spel
Dit verhaal is ongeveer honderd pagina's en vertelt over Gemma (16 jaar) die in de ogen van haar ouders perfect is. Hun leven staat dan ook compleet op z'n kop wanneer Gemma vermist is en niet gevonden wordt.
Het verhaal begint op een groot succesmoment van Gemma die de sterren van de hemel speelt in de toneelvoorstelling van school. Het eerste hoofdstuk wordt verteld vanuit Gemma, het tweede vanuit haar ouders. Hieruit blijkt dat de beleving van ouders en kind totaal verschillen en dat deze ouders (net als vele andere ouders) hun kind eigenlijk helemaal niet zo goed kennen.
De verering die ze voelen voor Gemma lijkt wat overdreven en er wordt wel erg veel nadruk gelegd op de lieve maar ontzettend burgerlijke ouders.
Maar als ze Gemma nergens kunnen vinden is hun angst en hun wanhoop goed te voelen. Ze verwaarlozen zichzelf en hun andere dochter.
Maar dan krijgt na een aantal maanden het leven van dit gezin een geheel onverwachte wending. Hoe ze dit verwerken en hiermee omgaan heeft is mooi om te lezen.

Over Amanda Prowse
Dit is slechts 1 pagina met wat informatie over de auteur. Het had wat mij betreft best iets meer mogen zijn, zeker omdat het boek bedoeld is om kennis te maken met de auteur. Een interview of een artikel over haar zou hier goed op z'n plaats zijn geweest

De previews
Dit is handig voor lezers die wat sfeer willen proeven van de schrijfstijl van Amanda Prowse. Het zijn (ongeveer) de eerste 40 pagina's van de vier hierboven genoemde boeken.
Hoewel het duidelijk op het boek vermeld staat had ik toch gemist dat het in "Het Spel" om een kort verhaal en previews ging. Eigenlijk had ik niet veel verder gekeken dan de naam van de auteur omdat ik haar boeken graag lees.
Voor mij was deze kennismaking dus eigenlijk niet meer nodig.

Het is een leuke manier om met een kort verhaal en de openingen van 4 boeken het werk van een auteur te leren kennen. Toch is het niet helemaal aan mij besteedt. Ik probeer liever gewoon een boek uit.


Tekst achterflap 
Gemma Peters is zestien jaar oud en heeft alles wat haar hartje begeert. Ze is gelukkig. Ze heeft liefhebbende ouders, hele leuke vrienden en vriendinnen en op school gaat het ook goed.
Misschien dat haar ouders af en toe overbezorgd zijn maar is dat niet altijd zo met tienerdochters?
Maar dan, op de avond van de toneelvoorstelling, verdwijnt Gemma. Niemand heeft haar nog gezien. Ze is spoorloos. Waar is ze gebleven? Waarom heeft ze gelogen tegen haar ouders en komt ze ooit nog thuis?


Boekgegevens
Titel:Het Spel
Auteur:Amanda Prowse
Uitgever:Aerial
Verschenen:2016
ISBN:9789402601107

Labels: